Valpekurs våren 2019

Det blir valpekurs med teorikveld onsdag 24 april, treningshelg 4. og 5. mai og oppfølgingskveld torsdag 9. mai.  

Treningsmetoden er positiv med bruk av godbiter, og kurset har fokus på grunnleggende opplæring og vanlig hverdagslydighet, som gå pent i bånd, innkalling osv. Kurset passer for valper og unghunder.

Max antall deltakere er 8 stk. Anbefaler også at dere setter av tid til å gå på trening på bana på Nybømarka for venne hunden til være der før treningshelgen. Vi begynner å ha faste treninger der 1 april.

Instruktører på kurset vil være Heidi Dyrøy, tlf 94155052 og Mariann Hestvik tlf 99477975. Har dere spørsmål er det bare å ta kontakt.

Dere melder dere på ved å betale kursavgiften til kontonr 3775.20.74950. Kurset koster 1000 kr for medlemmer. Observatører betaler kr 500. Medlemmer i hundeklubben har fortrinnsrett til å melde seg på kurs som klubben holder. Forutsetningen for å betale medlemspris er at du har betalt medlemskontingent for 2019. Når dere er påmeldt vil vi opprette ei gruppe i Messenger der vi legger ut mer info om kurset.

Velkommen på kurs 😊

Lydighetskurs og seminar 15.-17. mars 2019

Da er vi så heldige at Line Sandstedt kommer og holder lydighetskurs for oss. Hun er ei spennende dame med god kunnskap om hund. Hun er også daglig leder på antrozoologisentret i Ås. For mer informasjon om kursholder, se: www.dyrebaromsorg.no/

Det er plass til max 7 deltakere.

Fredag 15. mars: seminar kl. 1800-2100. Informasjon om tema kommer.

Lørdag 16. og søndag 17. mars: vekselsvis teori og praksis.

Pris: Seminar 15. mars: 250 kr. Lydighetskurs 16-17. mars: 1650 kr for medlemmer og 2000 kr for ikke-medlemmer. Observatør 500 kr.


Påmelding
Send epost til iris.torvanger@gmail.com for påmelding (er ikke nok å trykke skal på arrangementet). Påmeldingen er økonomisk bindende. Ved venteliste blir medlemmer av Florø Hundeklubb prioritert. Alle får tilsendt epost med betalingsinfo m.m.

Hundens språk 22.februar 2019

Hundens språk og observering 22.februar 2019

Fredag 22. februar kl 18.00 - 21.00. Se mer informasjon under "Husbandrykurs"

Husbandrykurs 22.-24. februar 2019

Husbandrykurs 22-24 februar
Vi er så heldig å få Jonas Riise Johansen fra Fjellanger hundeskole til å ha Husbandrykurs for oss. Husbandry er å lære hunden frivillig håndteringstrening. Har du og hunden problem med pelsstell, kloklipp, pusse tenner, rense ører, besøke dyrlege osv, eller du vil lære hunden dette for å unngå problemer, er dette kurset for dere!!

Fredag 22. februar Hundens språk og observering kl 18.00 - 21.00
Teori uten hund. Er en del av Husbandrykurset, men er og åpent for andre. Max antall plasser 15 stk i tillegg til deltakerne på Husbandrykurset.

Lørdag 23. og søndag 24. kl 10.00 - 17.00
Husbandry - Choice & Control
(Maks 8 deltagere med hund. Kurset blir holdt på Flora Dyreklinikk )


På Fjellanger sin nettside finner står følgende om kurset:
Dette kurset lærer deg hvordan man kan trene på ubehagelige situasjoner/aktiviteter hvor hunden frivillig lar seg håndteres ved å gi de valg om når håndteringen skal starte og når den skal slutte!
Dette gjør at hunden ikke føler stress og velferden øker betraktelig.
Man kan til og med trene på atferder til frivillig ta blodprøver, medisinering, behandling av skader, røntgen, utralyd, etc.!
Temaer for kurset:
• Kroppsspråk
• Shaping (om kriterier etc.)
• Target
• Target i håndtering
• Target som verktøy i annen trening
• Håndtering & forstyrrelser
• Forskjellige atferder som kan være nyttig til for eks vise tenner, øyedråper, kloklipp, temperaturmåling mm
• Hvordan lære hunden å takle ubehag
• Gi hunden muligheten til å styre vanskelighetsgraden selv
• Start og stopp ”knapp”
Ta med utstyr som kloklipper, børster, seler etc. som dere ønsker å trene på!
Mer info finner dere her https://www.facebook.com/k9Husbandry/

Organisering av kurshelga
Teori fredag og vekselsvis teori og praksis lørdag og søndag.
I praksis jobber deltakerne i grupper på 2-3 stk.

Forkunnskaper:
Hunden burde kunne håndtarget.
Target er et nyttig redskap så for å få mest ut av kurset er det lurt å ha dette innlært. Det vil bli satt opp target-trening etter jul på torsdagene for medlemmer av hundeklubben.

Pris
Hundens Språk  22. februar – 150 kr for medlemmer og 500 kr for andre
Husbandrykurs Fredag 22. -søndag 24. feb – 1500 kr pr påmeldte hund for medlemmer
2000 kr pr påmeldte hund for andre.

Påmelding
Send epost til heidird@hotmail.no for påmelding (er ikke nok å trykke skal på arrangementet). Skriv i eposten om det er Hundens språk eller Husbandrykurset du vil være med på. Hundens språk er en del av Husbandrykurset. Påmeldingen er økonomisk bindende. Ved venteliste blir medlemmer av Florø Hundeklubb prioritert. Alle får tilsendt epost med betalingsinfo mm.

Oppfølgingskurs etter kvalpekurs

KOM og bli med på oppfølgingskurs etter kvalpekurs!!

Florø Hundeklubb ønsker å tilby eit kurs som tar for seg nokon av dei kvardagslege øvingane frå kvalpekurs, samt vidareføring av desse. På kurset får du lære meir om mellom anna: leik, hundens språk, enkle tips til aktiviseringsøvingar, innkalling, gå fint i bånd, samt passere andre folk og hundar (dyr). På kurset legg vi på gradvis forstyrringar, slik at hunden kan meistre øvingane i kvardagen.

For kven: Alle medlemmer i Florø Hundeklubb, med hundar som har deltatt på eit kvalpekurs. Om du har ung eller gamal hund spelar inga rolle. Bortsett frå det, er det ingen store krav, verken til hund eller eiger. Vi legg vekt på at det skal vere kjekt og sosialt å vere på kurs, det er god trening for hundane å trene med andre hundar, og sosialt for eigarane! Dette passer både for dei som vil friske opp gamal kunnskap, eller som vil ta tak i områder man vil jobbe meir med.

Når: Laurdag 27.oktober og søndag 28.oktober, 10:00-16:00. Utandørs praktisk trening med eigen hund begge dager. Antall plasser: 8 stk

Pris: 1000 kr

Frist for påmelding: 19.oktober.

For å melde deg på, må du sende ein e-post til benedikte.kvalsvik@gmail.com med følgende info:

- Hundens navn, fødselsdato og rase (viss blanding, nemn alle raser), dine ønsker og forventningar med kurset (ver presis, kva vil du lære på kurset? Kva vil du at hunden skal lære? Konkrete øvelser?) · Ditt navn, om du har medlemskap i Florø Hundeklubb, din erfaring med hund frå tidlegare (familiehund, utstilling, konkurranse, spor etc.)

Instruktører på kurset vil vere Stine Senneset tlf 91894375 og Benedikte Kvalsvik tlf 95803872. Dersom du har spørsmål, ta kontakt.

Kvalpekurs nr 2 høsten 2018

På grunn av stor pågang måtte vi desverre avvise fleire som ønskte å være med på kvalpekurs. Florø Hundeklubb har difor valt å sette opp eit kurs til på følgjande dato. teorikveld onsdag 19. september, praksishelg 29. og 30. september, og oppfølgingskveld 4. oktober.

For at kurset blir heldt treng vi minimum 6 deltakere! Frist for påmelding er fredag 7. september.

Treningsmetoden er positiv bruk av godbiter, og kurset har fokus på grunnleggjande opplæring og vanleg kvardagslydigheit, som gå pent i bånd, innkalling osv. Kurset passer for kvalpar og unghundar. Anbefaler også at dykk set av tid til å gå innom den nye treningsbana på Nybømarka for å venne hunden til å være der før treningshelga (må være medlem for å anvende bana utenom kurs).

Kurset kostar 1000,- for medlemmer av Florø hundeklubb, 1300,- for ikkje-medlemmer, og 500,- for observatør (utan hund). Betalt medlemskontigent for 2018 er krav for medlemspris.

Instruktører på kurset vil være Heidi Dyrøy, tlf 94155052, Mariann Hestvik, tlf 99477975 og Benedikte Kvalsvik, tlf 95803872. Har dykk spørsmål er det berre å ta kontakt.

Dykk meld dykk på ved å sende epost med kontaktinfo om deg sjølv; navn, alder og rase på hunden til benedikte.kvalsvik@gmail.com. Skriv også om du er medlem av Florø Hundeklubb.

Velkommen til kurs 😃

Kvalpekurs høsten 2018

Det blir kvalpekurs i regi av Florø hundeklubb med teorikveld onsdag 29. august, treningshelg 8. og 9.september og oppfølgingkveld i etterkant kurset (vi avtaler evt. dag på kurset).

Treningsmetoden er positiv med bruk av godbiter, og kurset har fokus på grunnleggande opplæring og vanlig hverdagslydighet, som gå pent i bånd, innkalling osv. Kurset passer for kvalper og unghunder. Anbefaler også at dere setter av tid til å gå på den nye treningsbana på Nybømarka for å venne hunden til å vere der før treningshelga.

Kurset koster 1000,- for medlemmer av Florø Hundeklubb, 1300,- for ikkje-medlemmer og 500,- for observatør (utan hund). Betalt medlemskontigent for 2018 er krav for medlemspris.. Medlemmer vil bli prioritert dersom det vert venteliste.

Instruktører på kurset vil vere Heidi Dyrøy, tlf 94155052 og Benedikte Kvalsvik tlf 95803872. Har dere spørsmål er det bare å ta kontakt. Der melder dere på ved å sende epost med kontaktinfo for deg selv, navn, alder og rase på hunden til benedikte.kvalsvik@gmail.com. Skriv også om du er medlem av Florø hundeklubb.


Velkommen på kurs 😊

 

Valpekurs

Florø Hundeklubb har som mål å holde to valpekurs i året. Et kurs om våren og et kurs om høsten.

Neste valpekurs blir høsten 2018.

Om du melder deg inn i Florø Hundeklubb så vil du få info om valpekurset når dato for kurset er fastsatt. 

Bli medlem i Florø hundeklubb her: https://www.dogweb.no/nkk/public/openPage/frame/innmelding/person_opplysninger.html